dimecres, 28 d’abril del 2010

Patates murcianes

Ma mare diu que aquest és un plat de pobres, de fet li va ensenyar a ella la seva sogra, emigrant murciana que es veu que va passar força gana.

Calen unes patates, un parell de grans d'all, oli, vinagre i safrà.

Tallem les patates com si volguéssim fer truita de patates, potser un xic més gruixudes, les salem i les posem a coure com si fossin per a truita de patates, és a dir amb abundant oli, el foc no massa fort i tapades. Les remenarem un parell de cops per que es coguin de manera uniforme.

 Mentre picarem fi els grans d'all, i en una ma de morter hi posarem el safrà (8-10 filets prèviament torrats) i una mica de sal i el picarem fins a moldre'l. Un cop fet pols hi afegirem al safrà mig got de vinagre i mig got d'aigua i l'all trinxat.

Quan les patates s'hagin estovat traurem l'oli de la cocció i la tapa de la paella i elevarem el foc a màxim. Tot seguit i afegirem la barreja del morter i courem fins que s'evapori l'aigua i el vinagre (haurem de donar un parell de voltes per que la mescla passi per totes les patates). A mi m'agraden al punt que les patates fan crosta, però això ja és qüestió de cadascú.


Temps de preparació: 30'
Dificultat: fàcil



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada