diumenge, 10 d’abril del 2011

Verdures a la planxa

Arribes tard a dinar i ... el més calent és a l'aigüera. Bé, si tens una planxa o un grill (millor el grill que cou per ambdós costats a l'hora) pots agafar hortalisses (carbassó, albergínia, espàrrecs, tomàquet, ...) i donar-los-hi un cop de planxa o grill. Aquest ha d'estar ben roent, i no hem de posar massa quantitat a l'hora, ja que ens baixaria la temperatura de l'aparell i aleshores la verdura quedaria recuita. 
La verdura, neta, la llesques a lo llarg, és més còmode, en gruixos no superiors a cinc mil·límetres. La salpebres i cap a coure.

Mentre tant, pots picar un parell de grans d'all, ben petits, i espolvoreges amb ells la verdura, poc abans d'haver-la de treure del foc, ja que trobo més interessant que l'all no es torri.

De la planxa al plat, amanida amb un rajolinet d'oli, o una mica de romesco.

Temps de preparació: Uns quinze minuts. Dificultat: ninguna. Es pot acompanyar molt bé amb un vi blanc.

I ja que la planxa és calenta, aprofita per fer unes salsitxes del país, unes costelletes d'aquelles que han quedat perdudes i desaparellades pel congelador, o quelcom similar. Que s'ha d'estalviar energia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada